ISO/NEN Certificering

The Sourcing Company heeft op 28 juni 2018 het certificaat voor NEN 7510:2011 & ISO/IEC 27001:2013 van test- en certificeringsbedrijf DEKRA ontvangen. Dit geeft aan dat The Sourcing Company voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van informatiebeveiliging. Met de NEN certificering is The Sourcing Company in staat om bedrijven binnen de zorgsector te assisteren bij de implementatie van de wettelijk verplichte NEN-norm.

Met deze certificaten laten wij zien dat wij er alles aan doen om gegevens te beschermen”.

ISO/IEC 27001:2013

ISO 270001 beschrijft hoe je procesmatig met het beveiligen van informatie kunt omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen een organisatie zeker te stellen. Denk hierbij aan het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens, bescherming tegen hackers en inbraak.

ISO 27001 is nuttig voor alle organisaties die willen aantonen dat zij een set van maatregelen, processen en procedures hanteren om te kunnen laten zien dat zij serieus met informatiebeveiliging omgaan. Dit kunnen ICT-bedrijven zijn (zoals The Sourcing Company), maar ook banken, verzekeraars, overheid, zorginstellingen en andere bedrijven die met vertrouwelijke informatie omgaan, bewerken of opslaan.

NEN 7510:2011

De NEN 7510 norm is toegespitst op informatiebeveiliging in de zorg. Het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de patiëntinformatie krijgt extra aandacht in de norm en het bijbehorende certificaat. Het certificaat NEN 7510 ‘Informatiebeveiliging in de zorg’ is speciaal ontwikkeld voor instellingen in de gezondheidszorg en voor organisaties die patiëntgegevens verwerken of beheren. Het Ministerie van VWS eist van instellingen in de gezondheidszorg dat de informatiebeveiliging op orde is. Met behulp van de NEN 7510-certificering kan de zorginstelling onafhankelijk aantonen dat de informatiebeveiliging in de zorg goed is.

De certificering is uitgevoerd door DEKRA, één van de grootste test- en certificatie-instellingen ter wereld. DEKRA heeft uitgebreide expertise in het auditen en certificeren van managementsystemen op het gebied van kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en informatiebeveiliging.

Klaar voor
de stap naar de cloud?

Is jouw bedrijf toe aan de stap naar de cloud? Een van onze specialisten geeft u, online of op locatie, graag vrijblijvend advies.

Maak snel een afspraak