fbpx

Everyone is a developer with Microsoft PowerApps

Estimated reading time: 3 minutes

Heb je zelf ook wel eens het gevoel dat een bepaald werkproces in het bedrijf anders kan? Waarschijnlijk ga je dan op zoek naar een leverancier om te onderzoeken of er een applicatie voor bestaat. En als de oplossing nog niet bestaat laat je een team van ontwikkelaars op maat iets voor je bouwen. Dat is lang niet altijd meer noodzakelijk. Met Microsoft PowerApps bouw jij zelf, of je collega’s, eigen maatwerk applicaties.

Snel ontwikkelen zonder dure ontwikkelkosten

PowerApps zit standaard in de meeste Office 365 abonnementen. Het grote voordeel van deze applicatie is dat iedereen ermee kan bouwen zonder dat je kennis van programmeren of ontwikkelen nodig hebt. Het bespaart de kosten voor het inhuren van ontwikkelaars, omdat het logische businessregels met elkaar combineert. De app die je bouwt kan je ook delen als URL, waardoor functionaliteiten makkelijk gedeeld kunnen worden.

Inspirerende PowerApps voorbeelden

Bestaande data voor je laten werken en eenvoudig gewenste data toevoegen aan een proces, dat is wat je feitelijk doet met PowerApps. Ter verduidelijking vijf voorbeelden uit de praktijk:

1. De onkostenapp

Bij The Sourcing Company bouwden we zelf een onkostenapp. Bonnetjes worden eenvoudig gescand, en de datum en de boekhoudcategorie ingevuld. Op de achtergrond wordt het hele goedkeuringsproces automatisch geregeld.

2. Het verbeteren van klantcontact op een technische helpdesk

Een helpdeskmedewerker kan zijn klantcontact professioneler uitvoeren met een app dieop basis van de naam van de klant aangeeft wat het probleem was, welk advies er is gegeven en welke actie er is ondernomen. Het brengt de belangrijkste kerninformatie visueel bij elkaar.

3. Versnelde facturen na een monteursbezoek

Voor mensen die onderweg service verlenen is het handig als zij een app hebben waarop zij gemaakte uren, type werkzaamheden en gebruikte materialen kunnen kiezen. De factuur wordt op basis van deze gegevens automatisch aangemaakt. Het voorkomt overigens ook foutieve facturen met niet gemaakte uren achteraf.

4. Een zorgverleningsrapportage app

Mensen die namens zorgverleners zorg aan huis verlenen moeten hun administratie doen in de zorgtijd achter de deur bij de cliënt. In plaats van het opstarten van de laptop en het invullen van allerlei lijsten kan het werk aanzienlijk verkort worden door de belangrijkste gegevens via een app op de mobiele telefoon in te vullen. Met als resultaat dat er meer effectieve tijd overblijft voor de echte zorgverlening.

5. Een marktplaats voor accountmanagers

Natuurlijk hoeft het niet alleen te gaan om het invoeren van data. Met PowerApps kan bijvoorbeeld ook een marktplaats gecreëerd worden waarmee accountmanagers producten presenteren. Zijn scrollen als het ware door de database en kunnen samen met klanten eenvoudig producten bekijken, aanklikken en bestellen

Microsoft maakt het maken van PowerApps eenvoudig

PowerApps maken doe je door naar www.web.powerapps.com toe te gaan. Daar zijn een aantal voorbeeldapps te vinden die je snel laten kennismaken met nog meer mogelijkheden. Daarnaast zijn er in SharePoint een aantal standaard formulieren te selecteren waar razendsnel een PowerApp van gemaakt kan worden. Natuurlijk kun je ook jouw eigen unieke app maken, omdat je al langer dacht dat een werkproces professioneler zou kunnen. Misschien bouw je wel een app om de winstgevendheid van orders mee door te berekenen.

Hulp nodig of een idee voorleggen?

We helpen je graag verder om allerlei werkprocessen nog sneller, intelligenter en optimaler met apps in te richten. Neem here contact met ons op, zodat je zelf de ontwikkelaar kunt zijn.

Share this post
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Always direct
Receive the latest news?

Subscribe to the newsletter!

The Sourcing Company makes working in the cloud possible for all your employees, anytime and anywhere. We are looking for the most suitable and groundbreaking ICT solutions to enable you to work carefree.

© 2021 - The Sourcing Company - All rights reserved - Privacy statementDisclaimer

Website development: Media shed